Τρίτη 12 Μαΐου 2009

Trans σε απεργία πείνας

Debbie Davis
Richard (2004)Debbie (2009)

Μια διαφυλική γυναίκα από το Nottingham της Βρετανίας βρίσκεται σε απεργία πείνας εδώ και μια βδομάδα διεκδικώντας την χρηματοδότηση της αλλαγής φύλου της από το Εθνικό Σύστημα Υγείας (NHS) της χώρας.

Η Debbie Davies γεννήθηκε με ανδρικό σώμα, αλλά ζει ως γυναίκα εδώ και 18 μήνες. Αγόραζε μέχρι πρόσφατα τα χάπια ορμονοθεραπείας της από το Internet, έχοντας ξοδέψει περίπου 25.000 στερλίνες, αλλά πλέον δεν έχει την οικονομική δυνατότητα να συνεχίσει να τα αγοράζει και το NHS αρνείται να καλύψει τα έξοδα.

«Είναι ο μόνος τρόπος να περάσω το μήνυμα για το πόσο σημαντικό είναι για μένα», δηλώνει η ίδια. «Επ' ουδενί θέλω να τερματίσω τη ζωή μου, δεν είναι απόπειρα αυτοκτονίας. Δεν έχω ζωή και αν δεν το κάνω, αν δεν ολοκληρωθώ, δεν υπάρχει για μένα ζωή».

Το τοπικό παράρτημα του NHS προχώρησε στη σύσταση επιτροπής εμπειρογνωμόνων για να αποφασίσει πώς θα αντιμετωπίζει στο εξής τις αιτήσεις χρηματοδότησης αλλαγής φύλου και η ετυμηγορία αναμένεται μέχρι τα τέλη του μήνα.

Πηγή: BBC, Pink News

Update: Μετά από διαβεβαιώσεις που έλαβε από το παράρτημα του NHS, η Debbie σταμάτησε σήμερα (12 Μαΐου) την απεργία πείνας της.

Δεν υπάρχουν σχόλια: