Τετάρτη 6 Μαΐου 2009

Γάμοι ομόφυλων ζευγαριών

Marriage sucks, but queer folk still deserve the right to make a bad decision
Αυτοκόλλητο της αναρχοqueer συλλογικότητας Limp Fist

Το Πρωτοδικείο της Ρόδου αποφάσισε ότι οι πολιτικοί γάμοι του λεσβιακού και γκέι ζευγαριού που έγιναν στην Τήλο το 2008 είναι ανυπόστατοι. Για περισσότερα μπορείτε να δείτε το κοινό δελτίο τύπου που εξέδωσαν το Athens Pride, η Ομοφυλοφιλική Λεσβιακή Κοινότητα Ελλάδας (ΟΛΚΕ) και το Ελληνικό Παρατηρητήριο των Συμφωνιών του Ελσίνκι (ΕΠΣΕ).

Κατά την ταπεινή μου γνώμη ο γάμος είναι ένας αναχρονιστικός θεσμός που το μόνο που έχει να προσφέρει είναι τα επιδόματα γάμου. Θα προτιμούσα να καταργηθεί και για τα ετερόφυλα ζευγάρια, αλλά μέχρι τότε ας επεκταθεί το δικαίωμα στο λάθος στα ομόφυλα ζευγάρια και στις πολυερωτικές (polyamorous) παρέες.

Ετεροφυλόφιλε μην κλέβεις! Σε βλέπω!

2 σχόλια:

ColourfulMind είπε...

Ακριβώς όπως τα λες είναι. Με αφήνει παγερά αδιάφορο ο θεσμός του γάμου. Δεν είναι για μένα και δεν συμφωνώ με τη λογική που επιβάλλει την "οικογένεια" και τις "σχέσεις" να νομιμοποιούνται μόνο μέσα από το γάμο.

Αφού αυτό το καλόχαρτο, της βεβαίωσης του έγγαμου βίου παραχωρεί ειδικά προνόμια, τότε αυτά τα προνόμια πρέπει να είναι προσβάσιμα ανεξαρτήτως σεξουαλικού προσανατολισμού.

Καληνύκτα/καλημέρα

gay super hero είπε...

Σε ευχαριστώ για το link :-)